Bindevæv

Hvad er bindevæv?

Fascia eller på dansk bindevævet, er elastikkerne i vores krop, der får det hele til at hænge sammen. Vores knogler, muskler, organer mm er pakket ind i det og vores hud er bindevæv. Tænk på det hvide netværk, der omringer en mørbrad, som kan være sejt og svært at  skære i – det har vi i hele kroppen. Det snor sig i alle retninger i flere lag og overalt.

Det er en struktur der minder lidt om et fintmasket spindelvæv, der er er let og elastisk, hvis det har det godt, men minder mere om tyk, filtret og klistret candyfloss, når det ikke har det godt.

Bindevæv, alder & bevægelse

Bindevæv består af Collagen, Elastin og vand. Med alderen bliver det mere uelastisk – det kan vi især se på huden, som bliver mere tør og rynket. Sådan kan det også se ud indeni os, i de dybere lag. Bindevævet der omringer musklerne bliver tør og sej og vi føler os stive og rustne i kroppen. Det kommer ikke kun med alderen, men også hvis vi ikke bevæger os. Om morgenen, hvis vi har ligget i den samme stilling hele natten eller siddet i den samme stilling i mange timer på kontoret, så er vi mere klistrede sammen, end når vi bevæger os og “folder os ud” i forskellige stillinger.

Løsn op med bolde mm

Bindevævet bør være saftig og elastisk ligesom musklerne (og en god bøf:-)…) Men hvis det ikke er det, kan vi opleve spændinger og smerter og have svært ved at bevæge os optimalt. Det kan medfører kompensationer, der med dominoeffekt kan forplante sig helt fra foden til nakken. Bindevævet hænger nemlig sammen i kæder på kryds og tværs igennem hele kroppen. Er det knuder på de lange elastikker mister de deres fjedrende og elastiske kraft igennem hele kæden. Men heldigvis kan vi også påvirke disse kæder positivt ved at løsne op for knuderne og dermed skabe bedre bevægelse igen.

Du kan bruge bolde og ruller mm til at komme i dybden af bindevævet og løsne op for knudepunkter, gammelt arvæv mm.

Vi arbejder med bindevævet på alle hold, workshops og hvis du kommer til individuelle behandling, vil der også blive kigget på bindevævets tilstand.

Book en tid Ring op